autovelgen

Autovelgen

overzicht velgen horizontaal

Lichmetalen autovelgen zijn al jaren een populair alternatief voor de oersaaie wieldoppen. Sportieve autovelgen zijn niet meer weg te denken uit ons straatbeeld.Daarnaast bieden autovelgen veel voordelen t.o.v. wieldopen.

Voordelen autovelgen:

1. Lichtmetalen autovelgen zijn doorgaans mooier en in veel meer uitvoeringen en maten beschikbaar.

2. Betere warmterafvoer. Tijdens remmen ontstaat er enorme wrijving op de banden en daar komt warmte bij vrij. Lichtmetalen autovelgen voeren die warme veel beter af en dat is beter voor de remmen, de wiellagers en de banden. De levensduur van deze onderdelen wordt hiermee aanzienlijk vergroot.

3. Betere balans. Hoewel lichtmetalen autovelgen licht zijn, zijn  ze wel steviger dan bij voorbeeld  stalen wielen. Hierdoor zijn  autovelgen minder gevoelig voor trillingen en daardoor beter in blans. Allemaal zeer gunstig voor de rij prestaties.

4. Wanneer autovelgen een oppervlaktebehandeling hebben gehad dan zijn ze minder gevoelig voor corrosie en worden de wielen minder snel aangetast.

5. De maatvoering van lichtmetalen velgen is zeer nauwkeurig. Er is geen verschil in maten tussen de verschillende velgen door bijvoorbeeld thermische belasting zoals dat wel het geval is bij stalen velgen.

 Lichtmetalen autovelgen online bestellen

Bij velgenland heeft u een ruime keuze uit lichtmetalen velgen. Op de homepage www.velgenland.nl bij " VELGEN ZOEKEN" maakt u de volgende keuze:


1. Automerk

2. Model / Autotype

3. Gewenste maat/inch velgen


Vervolgens krijgt u een overzicht te zien van alle velgen die passen op uw auto. De goedkoopste velgen worden als eerste weergegeven, als u verder bladert vindt u onze topmodellen.