Velgenland biedt een uitgebreid assortiment aan lichtmetalen velgen voor de Fiat Freemont

Selecteer hier uw inchmaat voor uw Fiat Freemont:

Fiat Freemont

De Fiat Freemont is een Sports Utility Vehicle (SUV) van het Italiaanse automerk FIAT. In 2011 werd de Freemont geïntroduceerd. De wagen is grotendeels gebaseerd op de Dodge Jouey. Toen Fiat een belang in het Amerikaanse Chrysler genomen had, besloot het om diens dochtermerk Dodge van de Europese markt te halen. Dodge was een relatief kleine speler in Europa en nog maar kort op deze markt actief (sinds 2004). Om synergievoordelen te behalen wilde Fiat de Jouey wel in Europa blijven verkopen, maar dan onder eigen label. Aangezien Fiat in Europa een bekendere naam is en veel meer dealers heeft, achtte Fiat de kans op succes vele malen groter. Voordat Fiat de Jouey als Freemont in Europa zou gaan verkopen, besloot het wel een facelift door te voeren. De Jouey was leverbaar als 2.4 en als 2.7 V6 benzine, en als 2.0 diesel, waarvan de laatste afkomstig is van Volkswagen. Fiat Group Automobiles Netherlands, de Nederlandse Fiat importeur, besloot de Freemont niet in het Nederlandse programma op te nemen, omdat het model door ons belastingstelsel niet competitief geprijsd kon worden. Daaaast is het model niet verkrijgbaar met een viercilinder benzinemotor. Eind 2011 liet de importeur doorschemeren dat de Freemont misschien alsnog naar Nederland gehaald zou worden, omdat in 2012 de belastingregels aangepast zouden worden. Daardoor zou misschien de BPM (die bepaalt wordt op basis van de CO2-uitstoot), lager uitvallen. Vooralsnog is de Freemont niet te vinden op de Nederlandse Fiat website. Concurrenten van de Fiat Freemont zijn de Honda CR-V, Hyundai Santa Fe, Mazda CX-9, Mitsubishi Outlander en de Nissan Qashqai


Fiat Freemont

Velgen en banden voor Fiat Freemont

Velgenland biedt een uitgebreid assortiment aan lichtmetalen velgen voor de Fiat Freemont, zoals de DOTZ Hammada Dark (zie afbeelding). Deze velgen zijn verkrijgbaar in de inchmaten 17 en 18 inch. Nadat u uw keuze voor een velg heeft gemaakt heeft u nu een legio aan keuzes voor geschikte autobanden voor uw Fiat Freemont.

Standaard worden de lichtmetalen velgen geleverd met gebruikte banden met een minimaal profiel van 60%. Uiteraard kunt u deze banden vervangen door nieuwe banden.

Fiat Freemont lichtmetalen velgen online bestellenDotz hammada

Bij velgenland heeft u een ruime keuze uit lichtmetalen velgen. Op de homepage www.velgenland.nl bij " VELGEN ZOEKEN" maakt u de volgende keuze:

1. Automerk

2. Model / Autotype

3. Gewenste maat/inch velgen

Vervolgens krijgt u een overzicht te zien van alle velgen die passen op uw auto. De goedkoopste velgen worden als eerste weergegeven, als u verder bladert vindt u onze topmodellen.