Velgenland biedt een uitgebreid assortiment aan lichtmetalen velgen voor de Ford Mondeo 93-00

Selecteer hier uw inchmaat voor uw Ford Mondeo 93-00:

Ford Mondeo

De Ford Mondeo is van oorsprong een middenklasse automodel van de Europese tak van de Amerikaanse autofabrikant Ford. De opeenvolgende generaties zijn echter dermate gegroeid dat de auto inmiddels dezelfde afmetingen heeft als destijds de Ford Scorpio, die tot de hogere middenklasse wordt gerekend. De Mondeo werd in maart 1993 op de markt gebracht als opvolger van de Ford Sierra. De naam "Mondeo" werd gekozen omdat de auto bedoeld was als zogenaamde "wereldauto". 

De derde generatie Mondeo is in juni 2007 geïntroduceerd. Het nieuwe model werd vormgegeven volgens de nieuwe kinetic designfilosofie van Ford, die beweging, dynamiek, en stijl tot uiting zou brengen. De derde generatie Mondeo wordt vrijwel wereldwijd verkocht. Er zijn vooralsnog geen plannen het model in de Verenigde Staten op de markt te brengen. Daar zou de Mondeo een directe concurrent worden van de Amerikaanse Ford Fusion.

Op 26 september 2007 werd bekend dat de derde generatie de maximale score (5 sterren) haalt voor inzittendenbescherming in de Euro NCAP crashtests.


Ford Mondeo

Velgen en banden voor Ford Mondeo

Velgenland biedt een uitgebreid assortiment aan lichtmetalen velgen voor de Ford Mondeo, zoals de MIM Stella b/m/p (zie afbeelding). Deze velgen zijn verkrijgbaar in diverse inchmaten in de brede range van 14 t/m 18 inch. Nadat u uw keuze voor een velg heeft gemaakt heeft u nu een legio aan keuzes voor geschikte autobanden voor uw Ford Mondeo.

Standaard worden de lichtmetalen velgen geleverd met gebruikte banden met een minimaal profiel van 60%. Uiteraard kunt u deze banden vervangen door nieuwe banden.

Ford Mondeo lichtmetalen velgen online bestellen

Bij velgenland heeft u een ruime keuze uit lichtmetalen velgen. Op de homepage www.velgenland.nl bij " VELGEN ZOEKEN" maakt u de volgende keuze:

1. Automerk

2. Model / Autotype

3. Gewenste maat/inch velgen

Vervolgens krijgt u een overzicht te zien van alle velgen die passen op uw auto. De goedkoopste velgen worden als eerste weergegeven, als u verder bladert vindt u onze topmodellen.