Gebruikte autobanden Zaandam

Informatie > gebruikte autobanden

Gebruikte autobanden Zaandam

gebruikte banden 7

De kosten van autobanden kunnen aardig hoog oplopen.

Zeker wanneer je kiest voor A-merken banden. Natuurlijk zijn nieuwe banden beter en mag je een langere levensduur verwachten dan tweedehands banden.  Maar dat wil niet zeggen dat tweedehands banden niet goed zijn, in veel gevallen is het zelfs een hele slimme aankoop. Veel autobanden die minder dan 25.000 km hebben gereden zijn kwalitatief nog uitstekend.

BEKIJK HIER DE VOORRAAD GEBRUIKTE BANDEN

Hieronder een aantal tips waar je op moet letten bij aanschaf van tweedehands/ gebruikte autobanden:

  1. De wettelijke profieldiepte moet minimal 1,6 mm zijn in Europa, maar aangeraden wordt de banden al te vervangen bij 2mm profiel en bij winterbanden al bij 4mm profiel. Nieuwe banden van personenwagens hebben doorgaans een profiel dikte van 8 mm. Bij aanschaf van een tweedehands band raden wij een minimale profieldiepte van 60% aan.
  2. De leeftijd van de band is ook van belang, zelfs al wordt er niet mee gereden dan nog vermindert de kwaliteit. De leeftijd van de banden is te controleren aan het getal naast het DOT nummer op de band. Dit getal bestaat doorgaans uit 4 getallen (3 getallen zijn banden voor 2000). De eerste 2 cijfers staan voor het weeknummer gebruikte bandenen de laatste 2 cijfers voor het jaartal. Een band met het nummer 1611 is derhalve een band van week 16 uit 2011.
  3. De opbouw bij gebruikte banden is hetzelfde als bij nieuwe autobanden. De 3 belangrijkste maten zijn de breedte maat, hoogtemaat en inchmaat (diametervan de velg, oftewel de lengte van het gat). De inchmaat is het belangrijkst en moet altijd hetzelfe blijven, tenzij je grotere of kleinere velgen neemt (zie afbeelding).Bij velgenland kun je zowel terecht voor nieuwe als tweedehands banden in de regio Zaanstreek-Waterland. Standaard worden bij aanschaf van nieuwe velgen tweedehands banden geleverd met een minimale profieldiepte van 60%.

Voor gebruikte winterbanden in de regio Zaanstreek-Waterland klik hier!


Meer info tel: 023 535 0989

Of email: info@velgenland.nl

Bent u op zoek naar speciale velgen om uw auto een luxe en/of sportieve uitstraling te geven?