Velgenland biedt een uitgebreid assortiment aan lichtmetalen velgen voor de Audi TT 98-06

Selecteer hier uw inchmaat voor uw Audi TT 98-06:

Audi TT

De Audi TT is een sportieve tweezitter van het Duitse automerk Audi. De TT wordt sinds 1998 geproduceerd. Concurrenten zijn onder andere de BMW Z4, Mercedes-Benz SLK en de Nissan 350Z. De Audi TT is veoemd naar de NSU TT, een kleine auto uit de jaren '60 geproduceerd door NSU op basis van de NSU Prinz. De NSU TT was op zijn beurt weer veoemd naar de beroemde motorfietsenrace Tourist Trophy. Als eerste verscheen er een coupé versie van de TT, die verkrijgbaar was van 1998 tot 2006. Het motorgamma van de eerste versie startte bij een 1,8-liter turbomotor met 150 pk en eindigde bij een 3,2-liter VR6-motor (door Audi zelf V6 genoemd) met 250 pk. Andere versies zijn de 1.8 Turbo met 180 pk en de 1.8 Turbo 225 pk. De duurste versies hebben uitsluitend vierwielaandrijving (dit zijn de 1.8 Turbo van 225 pk en de 3.2 V6). De Roadster was sinds 1999 verkrijgbaar. De motoren zijn identiek aan die van de Coupé. De betekenis van het woordje Roadster is hier echter niet correct. De Audi TT Roadster is namelijk niet als open auto gebouwd, maar als coupé. Zodoende is hij officieel gezien wel een cabrio maar geen Roadster.
In 2005 kwam Audi met een speciale versie op de proppen, de Audi TT quattro sport. Dit deden ze ter ere van de 25e verjaardag van het quattro-systeem. Voor de Audi TT quattro sport koos men voor de 1,8-liter turbomotor. Voor deze versie levert hij 240 pk. De quattro sport kan er in 5,9 seconden mee van 0 naar 100 en heeft een topsnelheid die volgens de fabrikant tegen de 250 km/h ligt. 


Audi TT

Velgen en banden voor Audi TT

Velgenland biedt een uitgebreid assortiment aan lichtmetalen velgen voor de Audi TT, zoals de Stadt GMF (zie afbeelding). Deze velgen zijn verkrijgbaar in diverse inchmaten, in de brede range van 16 t/m 20 inch. Nadat u uw keuze voor een velg heeft gemaakt heeft u nu een legio aan mogelijkheden voor geschikte autobanden voor uw Audi TT.

Standaard worden de lichtmetalen velgen geleverd met gebruikte banden met een minimaal profiel van 60%. Uiteraard kunt u deze banden vervangen door nieuwe banden.

Audi TT lichtmetalen velgen online bestellen

Bij velgenland heeft u een ruime keuze uit lichtmetalen velgen. Op de homepage www.velgenland.nl bij " VELGEN ZOEKEN" maakt u de volgende keuze:

1. Automerk

2. Model / Autotype

3. Gewenste maat/inch velgen

Vervolgens krijgt u een overzicht te zien van alle velgen die passen op uw auto. De goedkoopste velgen worden als eerste weergegeven, als u verder bladert vindt u onze topmodellen.